Projecten

Todesfuge – KNARS

Het aangrijpende gedicht Todesfuge van Paul Celan komt tot leven in deze speelse, poëtische voorstelling. Met nieuwe muziek van de componisten Bart de Vrees, Natalia Domínguez Rangel en Wilbert Bulsink.
Meer informatie op deze speciale pagina.


Dwalers Duo Leeghwater en Henk Zwart  (2020-2021)

Dwalers is de nieuwe mobiele voorstelling van Duo Leeghwater (fluit en altviool) en Henk Zwart (zang/spel) en sluit aan bij de huidige maatschappelijke situatie vol onzekerheden die van ons allemaal dwalers maakt, richtingloos op zoek naar houvast en structuur.
In de voorstelling passeren in vijf liederen en verhalen verschillende dwalers de revue. Aan de hand van een geheel eigen versie van ‘Der Wegweiser’ van Schubert en hun persoonlijke verhalen zoeken zij ieder hun weg. Het sobere decor bestaat voornamelijk uit een prominent aanwezige tandem, symbool voor beweging, en een schare aan instrumenten. Een modern wagenspel met een actueel thema en eigenwijze eigentijdse muziek van Bastiaan Woltjer.


MENSCHEN – WORTE (Hans Arp) – Knars en componiste Astrid Kruisselbrink  (2017)

een theatraal concert rond dichter/beeldend kunstenaar Hans Arp voor stem, fluit, contrabas en harp met nieuwe composities van Astrid Kruisselbrink speelt vanaf voorjaar 2017, première 27 mei 2017 in het Kröller-Müller Museum. Voor meer informatie kijk op deze pagina.


Halte Pompstation – Duo Leeghwater (2016)

In 2016 toert Duo Leeghwater met het programma Halte Pompstation langs verschillende gemalen in Noord-Holland: twaalf theatrale concerten gespeeld door Duo Leeghwater en zanger/acteur Henk Zwart. Het is 100 jaar geleden dat in Noord-Holland de dijken doorbraken tijdens een stormvloed. Sindsdien houden we droge voeten, maar dat is niet vanzelfsprekend. Duo Leeghwater bezoekt het voormalige rampgebied.


MOnuMENTEN 1920Ensemble Lumaka

De jaren ’20 van de vorige eeuw: artistieke revolutie, technische vooruitgang, maatschappelijke strijd. Roerige jaren die tot de verbeelding spreken. In Amsterdam werden Plan West en Plan Zuid gerealiseerd. Kenmerkend voor deze uitbreidingswijken zijn de brede straten, pleinen en woonblokken in een nieuwe, expressieve stijl: de Amsterdamse School. Ensemble Lumaka neemt het publiek daarom mee naar Amsterdamse gebouwen uit die jaren en laat daar horen hoe de muziek destijds klonk: exotisch, romantisch, avontuurlijk!


WaterwolfDuo Leeghwater  (2015)
Een theatrale concertserie op locatie rondom de droogmakerij van het Haarlemmermeer. In de gemalen Cruquius, Lijnden en Buitenkaag.
Muziek, vertellingen en polderanekdotes.


Composing for Harp – Miriam Overlach
Een informatieve website voor componisten en harpisten, als platvorm voor nieuwe composities, ontmoetingen en creatieve ideeën.